Din hverdag med velfærdsteknologi

Hvad kan velfærdsteknologi egentlig gøre for dig? Læs om tre borgere i Viborg Kommune, som er blevet hjulpet med velfærdsteknologi.

Case 1: "Fremad, fremad, fremad"

Ole* fik en hjerneblødning, hvilket gjorde, at han mistede en del af sin balanceevne. Dette gjorde det svært og utrygt for ham at komme rundt. Ole kom til træning på Træningsenheden Blichergården, hvor han trænede i AlterG. Han siger selv: 

"Den hjælper fantastisk, synes jeg. Der er ikke nogen bivirkninger ved det, overhovedet. Nærmere tværtimod. Når man står i sådan en maskine, så har man selvtillid, for nu er man hjulpen. Så skal man ikke gå og tænke hele tiden på, 'nu brækker du om på foden'. Jeg har gået længere skridt, gået længere tid. Siden jeg er begyndt i den maskine er det gået fremad, fremad, fremad."

Case 2: "Jeg er mere fri!"

Gerda*, som modtager hjælp over en skærm, fortæller hvorfor hun foretrækker denne løsning, frem for et fysisk besøg:

”De kan ikke sige, hvornår de kan være her ved fysisk besøg. Så ville jeg skulle være hjemme fx mellem kl. 8 og 12. Fordelen ved skærmen er, at de ringer mig op mellem kl. 7 og 7.30. Jeg vil gerne have noget ud af dagen, så jeg vil gerne tidligt ud af døren. Med skærmen er jeg ikke så afhængig af dem. Jeg er mere fri!"

Case 3: "Min ryg var ødelagt af smerter"

Frank* har en venstresidig lammelse, hvilke gør, at der sker en skæv belastning af kroppen. Det betyder også, at han bl.a. skulle have hjælp til at komme op at sengen. Frank fik den hjælpesomme seng, og fortæller så:

"Min ryg var ødelagt af smerter. Når jeg skulle ud af sengen, skulle jeg bæres op af hjemmehjælperne. Efter jeg fik sengen, kunne jeg selv stå ud. Min ryg er næsten blevet helt i orden - og jeg er sikker på, at hvis jeg ikke havde den i dag, ville min dårlige ryg vende tilbage med det samme."

 

*Navnene kan være ændret.

Sidst opdateret: 10.05.2019