Det innovative baderum

Baderum

Hvad er det innovative baderum?

Innovative baderum er forskellige teknologier, der kan installeres på plejecentrene i beboernes baderum eller i borgerens eget hjem.

En af disse teknologier er en svingbar vask, der ved hjælp af en svingarm kan flyttes rundt i badeværelset. Så er det lettere at vaske hænder, hvis du fx sidder i kørestol.

En anden af disse er hæve-sænke skabe i dit eget hjem. Når de ikke skal bruges, kan de hæves op under loftet.

Hvem gavner det?

Målgruppen for vasken er ved at blive fundet, men er primært gavnlig hvis du sidder i kørestol eller skal vaskes i badestol. Den forbedrer også medarbejdernes arbejdsmiljø, idet den giver mere plads omkring borgeren. Det er også muligt at hente vasken til dig i stedet for at flytte dig hen til vasken, hvilket sparer en dårlig arbejdsstilling for medarbejderen.

Skabene gavner borgeren idet der er mere plads og mere orden på badeværelset. Det giver også en bedre hygiejne at tingene står i et lukket skab. Derved åbner det muligheden for at borger kan bo længere i sit eget hjem. For medarbejdere skaber det mere plads og et bedre arbejdsmiljø.

Hvordan får jeg den?

Vaskene findes kun på plejecentre, hvor borgere, der kan have gavn af den, får den.

Skabene kan ikke fås.

Hvad er status på projektet?

Vaskene ble testet på tre plejecentre.

Projektet med hæve-sænke skabene blev afsluttet uden implementering, idet vurderingen var, at der ikke var nok værdi i løsningen.
Sidst opdateret: 06.08.2019