Fitlight Trainer

Fitlight

Hvad er Fitlight Trainer?

Fitlight Trainer består af 8 sensorer, der kan lyse og afgive lyd, samtidig med at de kan registrere bevægelser op til 80 cm foran sensoren. Disse sensorer kobles trådløst på en tablet, hvorfra det er muligt at programmere sensorerne til det træningsprogram, man ønsker. Det hele er samlet i en kuffert, hvilket gør teknologien meget mobil.

Hvem gavner det?

En del af projektet er at afklare hvem, der kan have gavn af at træne med Fitlight Trainer. Vi forventer, at det bliver muligt at lave sjov og motiverende fysisk og kognitiv træning for borgeren. Samtidig er det en meget fleksibel løsning, hvor man kan lave en hurtig træning efter eftermiddagskaffen på plejecenteret.

Hvordan får jeg den?

Du kan ikke få bevilliget Fitlight Trainer af kommunen, men det er muligt at købe produktet ved den danske forhandler Arcubal.

Teknologien vil blive brugt på udvalgte plejecentre, træningsenheder og af aktivitetspersonalet.

Hvad er status på projektet?

Projektet begyndte i maj 2015, hvor vi indkøbte 9 sæt Fitlight Trainer, som en følge af temadagen om fysisk og kognitiv træning. Formålet med projektet er at sikre en succesfuld implementering af teknologien, samtidig med at alle anvendelsesmuligheder og mulige gevinster bliver fundet. Projektet blev afsluttet i maj 2016, men teknologien bruges fortsat med succes.
Sidst opdateret: 10.05.2019