Mobilt interaktivt gulv

Mobilt interaktivt gulv

Hvad er det mobile interaktive gulv?

Det mobile interaktive gulv hedder helt rigtigt OmiVista Mobile. Det er en vogn, hvori der sidder en computer, højttalere og en projektor. Projektoren skyder et billede ned på gulvet, som er interaktivt. Det betyder, at billedet reagerer når du går på det, kaster en bold på det osv., lidt ligesom en stor tablet. Til dette hører over 380 programmer til at skabe gode oplevelser for borgeren.

Hvem gavner det?

Formålet med projektet er bl.a. at finde ud af, hvilke gavnlige effekter brugen af det interaktive gulv har. Vi regner med at det interaktive gulv skal bruges til at lave fysisk og kognitiv træning for borgeren. Borgeren kan få trænet hukommelsen, samtidig med at han/hun går rundt på gulvet. Teknologien vil også kunne bruges til at skabe fællesskab mellem brugerne.

Hvordan får jeg den?

Du kan ikke få bevilliget det interaktive gulv af kommunen, da det kun bruges af personalet i sammenspil med borgere på plejecentre.

Hvad er status på projektet?

Projektet begyndte i maj 2015, som en følge af temadagen om fysisk og kognitiv træning. Nu arbejdes der på at implementere teknologien på de fleste af kommunens plejecentre.

Sidst opdateret: 25.10.2019