Her ses borger med HeartMaths sensor på øret, mens hun udfører guidede vejrtrækningsøvelser fra app’en.

Medarbejderne i Genoptræning oplevede, at de manglede redskaber til at øge fokus på ro og balance i kroppen for borgere med smerter og funktionelle lidelser. Derfor satte de sig for at afprøve biofeedback ved hjælp af Inner Balance fra HeartMath.

Men hvad er biofeedback? Biofeedback er en videnskabelig baseret metode, hvor en borger kan se på sin telefon, hvordan kroppen reagerer på forskellige øvelser. I dette tilfælde kunne borgerne se, hvordan simple vejrtrækningsøvelser påvirkede deres hjerterytme – målet var at få hjerterytmen mere rolig. Med den indsigt blev det lettere for borgerne at vide, om kroppen var i balance.

En af de borgere, der har afprøvet app’en fortæller, ”helt lavpraktisk fik jeg en sensor på øret, som var koblet op til en app på min telefon. Hver gang jeg lavede vejrtrækningsøvelser, kunne jeg se i app’en, hvordan min krop og min hjerterytme reagerede på det. Det har gjort mig mere bevidst om at tage aktive til- og fravalg i min hverdag alt efter kroppens signaler”.

Samme billede tegner sig hos flere borgere; app’en har hjulpet dem, og derfor håber medarbejderne i Genoptræning, at de kan arbejde videre med redskabet og på sigt også sprede det til borgere med andre lidelser.

Kontakt vores konsulent for velfærdsteknologi for at høre mere om HeartMath

Katrine Hauer Tophøj

Konsulent for velfærdsteknologi og digitalisering

Tlf: 22 11 51 52