Velfærdsteknologimesse

Ansatte i kommunen fik et kig på dagens og fremtidens nye velfærdsteknologier, som kan hjælpe både unge og ældre borgere i hverdagen.

Ca. 30 stande spækket med nye teknologiske tilbud til borgerne var stillet op i VIA University College torsdag den 4. maj.

Messen henvendte sig til alle ansatte i Viborg Kommune med interesse for velfærdsteknologi og var arrangeret i samarbejde mellem forvaltningerne Børn & Unge og Social, Sundhed & Omsorg.

Messen bød også på en lancering af appen 'Mine redskaber'. Den er udviklet af Thomas Christensen, som til daglig er medarbejder ved Bostøtte Viborg. Appen er målrettet psykisk sårbare borgere, og den samler en række tilbud, der kan være relevante i hverdagen.

Undervisning, virtualisering og træning

Spændvidden og mangfoldigheden var stor på messen. Fra en kørende skærm, der blandt andet kan bruges til fjernundervisning til struktur-apps.

Det hele blev skudt i gang af de to forvaltningers direktører og fulgt op af Fabio Cujino fra Level Rewind Games, der præsenterede forsamlingen for blandt andet virtual reality. Velfærdsteknologimessen blev rundet af med en 9-minutters rap af Per Vers, som i løbet af eftermiddagen fandt stof til rappen blandt messens mange indtryk.

Følgende kunne opleves på dagen:

Sidst opdateret: 03.03.2018