AlterG

Borger, der bruger AlterG

Hvad er AlterG?

AlterG (AlterG Anti-Gravity Threadmill M320) er en maskine, der kan løfte dig så du vejer mindre - helt ned til 20 % af din vægt. Dette sker ved at en pose bliver fyldt med trykluft. Posen er spændt fast som et bælte om livet og løfter dig så - lidt som en badering gør, når man svømmer. Inden i posen er der et normalt løbebånd.

Hvem gavner det?

AlterG er god til alle, der har ondt i benene eller besvær med at gå. Det kan være personer med gigt, proteser eller skader. Det kan også være ældre med rollator/kørestol eller overvægtige med ledsmerter. Dem, der har prøvet det igennem et stykke tid, oplever at de går bedre og mere sikkert. Det gør mindre ondt, både før, under og efter træningen.

Ole Kynde Christensen, der har haft en hjerneblødning og blodpropper og deraf balancebesvær, siger om træningen:

"Den hjælper fantastisk, synes jeg. Der er ikke nogen bivirkninger ved det, overhovedet. Nærmere tværtimod. Når man sidder i sådan en maskine, så har man selvtillid, for nu er man hjulpen. Så skal man ikke gå og tænke hele tiden på, 'nu brækker du om på foden'. Jeg har gået længere skridt, gået længere tid. Siden jeg er begyndt i den maskine er det gået fremad, fremad, fremad."

Hvordan prøver jeg den?

AlterG står på Blichergården, Sundhedscenter Viborg og Rehabiliteringscenter Viborg, hvor træningsteamet bruger maskinen til de borgere, der er visiteret til træning. Man skal altså være visiteret til træning - tryk her for at læse mere om visitationen til træning.

Hvad er status på projektet?

Afprøvningsprojektet er afsluttet, men fysioterapeuterne vil fortsætte med at undersøge mulighederne ved AlterG, for at så mange som muligt kan få gavn af den.

Sidst opdateret: 10.05.2019