Bad- og hygiejnestole

Borger i stol

Hvad er det?

Det er en elektrisk multifunktionel hygiejnestol med bækken-løft funktion, der giver mulighed for at en medarbejder kan af- og påklæde dig, mens du sidder i stolen.

Hvem gavner det?

Hvis du ikke selv kan klare badet eller personlig hygiejne længere, kan stolen være til stor hjælp. Ved hjælp af den kan du få skånsom hjælp fra én medarbejder, som kommer på øjenhøjde med dig. Derved forbedres kvaliteten af den service du får.

Derudover skaber det en bedre arbejdsplads for medarbejderen, som kan udnytte sin tid bedre og får et bedre arbejdsmiljø.

Bodil Marie Nors, som er beboer på et plejecenter, fortæller om fordelene ved stolen:

"Stolen gør at jeg slapper mere af i badet. Det er også praktisk, da jeg kan få bad og tøj på uden en ekstra forflytning. At personalet er i samme højde som mig, når jeg er i bad. Jeg ville være frygtelig ked af at skulle af med stolen igen."

Hvordan får jeg den?

Stolen findes på alle plejecentre og bruges til borgere, hvor det vurderes nødvendigt.

Hvad er status på projektet?

Processen begyndte på Plejecenter Blichergården i 2011. I 2012 blev processen opstartet på kommunens øvrige plejecentre. Med udgangen af 2013 er arbejdsmetoden implementeret. I 2016-2018 er stolene også blevet implementeret på bostederne Katrinehaven, Egehøjvej, Gudenåvej og Fynbohus.

Sidst opdateret: 03.03.2020